П’ятниця, 19 Квітня, 2024
СвітУкраїна

Тихановська запропонувала Зеленському альянс з Об’єднаним перехідним кабінетом Білорусі

Лідер білоруської опозиції в еміграції Світлана Тихановська звернулась до Президента України Володимира Зеленського з проханням встановити дипломатичні та політичні відносини між Україною та Об’єднаним перехідним кабінетом Білорусі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Ютуб-каналТихановської.

«Ми пропонуємо Україні та українському народу збудувати альянс з демократичною Білоруссю. Об’єднаний перехідний кабінет готовий до співпраці з Україною та встановлення дипломатичних і політичних відносин. Ми готові діяти разом з Україною», – заявила Тихановська.

Вона нагадала про білорусів, які разом з українцями воюють проти агресії, а також про білоруських партизан, які діють попри загрозу розстрілу. Тому окремо попросила не ототожнювати білорусів із режимом лукашенко. «лукашенко – ганьба моєї країни. Що лукашенко оголосить завтра чи післязавтра – невідомо, бо він уже не ухвалює рішень, за нього це робить кремль. Тому білорусь має вийти з військових, політичних та економічних союзів з росією, які підривають національні інтереси нашої країни», – заявила білоруська опозиціонерка.

Залишити відповідь