П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ВійнаНа фронті

росіяни за добу атакували сім регіонів України, на півдні та сході йдуть бої

Армія російської федерації за добу здійснила обстріли семи областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 28 жовтня.

Вчора росіяни обстрілювали території Новослобідської, Білопільської Хотінської громад Сумської області. Ввечері росіяни з мінометів обстріляли територію Зноб-Новгородської громади усього – 16 влучань. Ворог завдав удару по Великописарівський громаді Сумщини – 8 влучань з автоматичного гранатомету. Також агресор відкрив вогонь з кулеметів. Інформація щодо наслідків уточнюється.

У Дніпропетровській області вночі росіяни обстріляли з “Градів” та важкої артилерії Нікопольський район. Під удар потрапили Нікопольська, Марганецька та Червоногригорівська громади. Люди не постраждали.

У Нікополі пошкоджено близко десятка багатоповерхових і приватних будинків та лінії електропередач.

У Марганецькій та Червоногригорівській громадах також понівечені електромережі. У Червоногригорівській громаді без світла залишились до тисячі родин. Аварійні бригади уже приступили до роботи.

У Харківській області загарбники наносили удари по населених пунктах Куп’янського та Харківського районів, які знаходяться на лінії розмежування. Постраждалих немає. Детальна інформація щодо наслідків з’ясовується.

На Луганщині від Андріївки та Білогорівки відбито росіян. У Рубіжному загарбники формують маневровий житловий фонд – заселяють бойовиків та колаборантів у порожні квартири.

У Луганській області за минулу добу підтверджено ураження 21 району зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, трьох опорних пунктів та п’яти позицій зенітних ракетних комплексів.

Українські ракетні війська і артилерія уразили чотири райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки та склад з боєприпасами противника. росіяни минулої доби обстріляли на Куп’янському та Лиманському напрямках села Макіївка і Невське. Всього по позиціях захисників Луганщини ворог завдав 23 артилерійських удари.

На Донеччині вчора ввечері ворог здійнив обстріл Курахового та села Зоря Курахівської громади. Постраждали приватні будинки, одна людина загинула. Вночі росіяни відкривали вогонь по Торському і Зарічному.

Ворог вночі вів обстріли по лінії фронту у Очеретинській громаді. Також росіяни здійснили артобстріли околиць Світлодарської міської військової адміністрації та станції Майорськ.

Вночі також були поодинокі влучання у стару частині Авдіївки. На лінії оборони навколо міста — більш-менш спокійно, на ранок — загострення по напрямках Піски, Опитне. За минулу добу в Донецькій області четверо загиблих, дев`ять поранених.

За даними ВЦА, вночі Миколаїв зазнав обстрілів із зенітно-ракетного комплексу С-300. Внаслідок ракетних ударів зруйновано триповерхову адміністративну будівлю та пошкоджено поряд розташовану багатоповерхову новобудову. Також пошкоджень зазнала хлібопекарня. Одна людина отримала легкі поранення.

Ворог вчора ввечері здійснив обстріли околиць Інгульської громади. Постраждалих та руйнувань немає. Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. Інформація щодо постраждалих та пошкоджених житлових будинків уточнюється.

На Херсонщині тривають активні бойові дії. росіяни обстріляли з реактивних систем залпового вогню та артилерії мирні громади Бериславського району. Внаслідок влучання снарядів пошкоджено або зруйновано цивільну інфраструктуру. Є жертви серед мирного населення. Також ворог обстріляв Велику Олександрівку.

За інформацією Оперетивного конадування “Південь”, противник продовжує активну оборону, шукає способи поновити логістику та облаштувати оборонні рубежі на лівому березі річки Дніпро. З нещодавно звільнених сіл до поліції продовжують надходити заяви про факти мародерства армією російської федерації.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула в інших регіонах України.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу Збройних сил України, на правобережній частині тимчасово зайнятої території Херсонської області посилюється угруповання ворога мобілізованими військовослужбовцями. Їх розселяють у оселях місцевих жителів, які покинули ці території.

Залишити відповідь