Вівторок, 23 Квітня, 2024
АналітикаСуспільствоУкраїна

Українці після масованих ударів рф по інфраструктурі збільшили донати на ЗСУ майже удвічі за місяць: озвучено цифри

Після масованого ракетного обстрілу інфраструктури військами рф українці почали активніше перераховувати гроші на підтримку Збройних сил України. Сума донатів за місяць зросла вдвічі.

Про це свідчать дані порталу “Опендатабот”. За жовтень пожертвування на три популярні благодійні фонди країни – United24, “Повернись живим” та Фонд Притули – склали 1,5 млрд гривень, передає OBOZREVATEL.

Повідомляється, що найбільше донатів за час роботи зібрала платформа United24 – понад 6,8 млрд грн:

– 83% коштів (5,6 млрд грн) українці надіслали на рахунок ЗСУ;

– 11% (745 млн грн) – медична допомога;

– 6% (429 млн грн) – гуманітарна допомога.

Найбільше грошей платформа зібрала у липні. Особливо активно українці донатили у період з 4 по 10 липня – 1,86 млрд грн – після трагедії у ТЦ “Амстор” у Кременчуці.

У серпні та вересні в середньому українці донатили 90 млн грн на тиждень.

Після першого масованого ракетного удару по енергетичній інфраструктурі з 10 до 16 жовтня сума донатів за тиждень зросла на 36%. Обстріли наступного тижня збільшили підтримку ЗСУ у 2,8 раза – на 251 млн грн.

Фонд “Повернись живим” зібрав майже 5 млрд грн. Примітно, що сума донатів також збільшилася після початку обстрілів інфраструктури в жовтні.

– 10 по 16 жовтня українці задонатили 108 млн грн – це в 1,6 раза більше, ніж за тиждень до цього.

– із 14 по 20 листопада українці задонатили 140 млн грн. Це у 2,3 раза більше, ніж на тиждень раніше.

Фонд Притули за час повномасштабної війни зібрав понад 3 млрд грн. Кількість пожертв після початку масового обстрілу цивільної інфраструктури зросла більш ніж утричі за місяць.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше експерти підрахували, що у вересні у світі зріс рівень пожертв для України. Приміром, німці стали вдвічі більше донатити на зброю.

Залишити відповідь