П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ПогодаПодіїСвіт

У США зросла кількість загиблих від хуртовин

Найбільша кількість загиблих зафіксована у штаті Нью-Йорк — 29. Лише в районі міста Баффало у західній частині штату загинуло 25 осіб. За короткий проміжок часу там випало понад 120 сантиметрів снігу, передає Польське радіо.

Кількість загиблих внаслідок снігових буревіїв, які вже кілька днів паралізують східну частину США, зросла до 51 особи, раніше повідомлялося про 47 загиблих. Щонайменше дев’ять штатів США опинилися під товстим шаром снігу, хуртовини супроводжуються сильним вітром.

Найбільша кількість загиблих зафіксована у штаті Нью-Йорк — 29. Лише в районі міста Баффало у західній частині штату загинуло 25 осіб. За короткий проміжок часу там випало понад 120 сантиметрів снігу.

Згідно з повідомленнями, президент США Джо Байден оголосив стан стихійного лиха. Багато доріг непрохідні через накопичений сніг. Введено заборону на рух транспортних засобів. Губернаторка штату Нью-Йорк Кеті Гочул під час прес-конференції закликала мешканців постраждалих районів бути терплячими:

«Я хочу, щоб жителі Західного Нью-Йорка, котрі розчаровані, знали, що всі навколо важко працюють і я вдячна їм усім. Якщо ви — мама з дітьми й у вас вдома немає електрики, я добре розумію вашу злість і нетерпіння, тому що на собі це відчула. Переживімо це разом, скоро все закінчиться. Я в цьому впевнена, але найголовніше залишитися вдома ще хоч на один день».

Метеорологи кажуть, що погода має покращитися за кілька днів, але поки рекомендують уникати подорожей. Тисячі авіарейсів були скасовані через снігову бурю, і багато американців не встигли до своїх родин на свята.

Залишити відповідь