Четвер, 28 Березня, 2024
ВійнаНа росії

ГУР: Росія намагається створити двохмільйонну армію

Воєнна розвідка України оцінює, що Росія планує збільшити чисельність своєї армії приблизно до двох мільйонів солдатів, про це пише Громадське з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони України, передає Польське радіо.

Воєнна розвідка України оцінює, що Росія планує збільшити чисельність своєї армії приблизно до двох мільйонів солдатів. У грудні міністр оборони Росії анонсував збільшення чисельності армії до півтора мільйона військових, про це пише Громадське з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони України. 

Під час першої хвилі мобілізації у Росії офіційно призвали 300 тисяч людей. У розвідці кажуть, що після нетривалої підготовки мобілізованих відправляють у зону бойових дій в Україні.

Мобілізовані проходять навчання на полігонах і у Росії, і у Білорусі. В українській воєнній розвідці не виключають, що найближчими днями у Росії можуть оголосити нову хвилю мобілізації. За оцінками ГУР, тоді можуть призвати ще 500 тисяч людей.

«За оцінками воєнної розвідки України, масштаб мобілізаційних заходів, які проводить країна-агресор, свідчить про плани її керівництва створити армію чисельністю близько двох мільйонів осіб», — йдеться у повідомленні.

Залишити відповідь