Вівторок, 16 Квітня, 2024
ПодіїСвіт

У Мадриді протестують десятки тисяч працівників сфери охорони здоров’я

Десятки тисяч медичних працівників вийшли на протести в неділю в Мадриді проти того, що, за їхніми словами, є руйнуванням системи охорони здоров’я консервативним регіональним урядом.

Про це, як пише “Європейська правда”, повідомляє Reuters.

Учасники протесту були вдягнені в білі халати і били в барабани, багато хто скандував: “Скорочення охорони здоров’я – це злочин”.

Регіональний уряд Мадрида, очолюваний представницею Народної партії Ізабель Аюсо, в останні роки, особливо з початком пандемії COVID-19 у 2020 році, потрапив під вогонь критики за погану укомплектованість лікарень і центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Протестувальники заявляють, що регіональна влада ліквідує державні медичні служби і надає перевагу приватним медичним закладам.

Один з протестувальників, одягнений в костюм Похмурого женця і з імітацією коси, тримав плакат з написом: “Я – план Аюсо для (відділення) невідкладної допомоги”.

“У нас є близько 40 або 50 пацієнтів на день, і ми можемо приділити кожному з них близько шести хвилин. Проблема в тому, що вони не дозволяють нам надавати належну допомогу пацієнтам”, – сказала 62-річна Ана Енсінас, лікарка, яка пропрацювала в первинній медичній допомозі в Мадриді 37 років.

Аюсо відкидає звинувачення в тому, що її адміністрація ліквідує державні служби охорони здоров’я на користь приватного сектору, і заявляє, що протести і страйки організовані лівими партіями напередодні муніципальних і регіональних виборів цього року з метою підірвати консервативний регіональний уряд.

У листопаді десятки тисяч людей пройшли маршем через центр Мадрида на підтримку медичних працівників, вимагаючи поліпшення умов праці.

Залишити відповідь