П’ятниця, 19 Квітня, 2024
В КиєвіПодії

Арестович написав заяву про звільнення

Олексій Арестович написав заяву про звільнення за власним бажанням з посади радника Офісу Президента (поза штатом).

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Написав заяву про звільнення з посади. Хочу показати приклад цивілізованої поведінки: принципова помилка, значить, у відставку», – зазначив Арестович.

Він опублікував фото відповідної заяви, написаної на ім’я керівника ОП Андрія Єрмака 17 січня 2023 року.

Як повідомлялося, 14 січня російські війська завдали ракетного удару по Дніпру. Російська ракета Х-22 влучила в житлову багатоповерхівку, загинуло 44 людини.

У той же день Арестович на Ютуб-каналі російського юриста Марка Фейгіна заявив, що цю ракету нібито збила українська ППО.

У повітряних силах ЗСУ фактично спростували його слова, заявивши, що не мають вогневих засобів, здатних збивати тип ракет, одна з яких поцілила у багатоповерхівку у Дніпрі.

Слова радника ОП підхопили російські пропагандисти та офіційні посадові особи в кремлі, зокрема речник президента рф дмитро пєсков. Це викликало обурення в українському суспільстві.

Коментуючи у своєму дописі у Фейсбуці цю ситуацію 14 січня, Арестович закликав українців “бути розумнішими”: мовляв, ніхто не звинуватить Україну.

15 січня Арестович детальніше роз’яснив свою позицію. Він заявив, що на момент ефіру “був втомлений”, адже йому нібито доводиться обробляти дуже багато інформації, та розповів, що почув версію про збиття ракети від знайомого – колишнього бійця сил ППО з Дніпра. Він підкреслив, що це була лише версія.

Залишити відповідь