Четвер, 28 Березня, 2024
В КиєвіПодії

Як проходить Водохреща 2023 у Києві: мешканці столиці прийшли у Гідропарк пірнути у холодну воду.

Щороку 19 січня мешканці Києва відзначають одне з найважливіших християнських свят – Хрещення Господнє. Цього разу, через загрозу з боку країни-терориста РФ, мешканців столиці закликали не утриматися від проведення масових зібрань та заходів. Але все одно, люди прийшли до міських водойм та річок, щоб пірнути в крижану воду.

Про це повідомив кореспондент OBOZREVATEL. Багато хто вважає, що це дозволить очиститись від гріхів.

Так, із самого ранку, не дивлячись на те, що станція метро “Гідропарк” закрита, тут можна було побачити десятки людей, які прийшли на річку Дніпро. Усі охочі із задоволенням пірнали в холодну воду, не приховуючи свого захоплення. До того ж купалися люди різного віку.

Варто зазначити, що на місцях традиційних пірнань в ополонку чергували правоохоронці, лікарі та рятувальники, щоб у разі необхідності, надати необхідну допомогу.

Додамо, напередодні Водохреща мешканців Києва закликали утриматися від проведення масових зібрань та заходів. Крім того, в столиці в умовах воєнного стану продовжують діяти певні обмеження, зокрема комендантська година.

Як повідомляв OBOZREVATEL, традиційно Хрещення Господнє – одне із головних церковних свят – відзначають 19 січня. У 2023 році це четвер. Здавна свято супроводжувалося великою кількістю традицій та забобонів. До наших часів збереглися найяскравіші – святити воду і пірнати в ополонку. Про особливості Хрещення читайте у нашому матеріалі.

Залишити відповідь