Субота, 20 Квітня, 2024
ВійнаПодіїУкраїна

Карельські націоналісти створили батальйон у складі ЗСУ і пообіцяли боротися за звільнення краю від російської окупації

Актив Карельського національного руху оголосив про створення Карельського національного батальйону у складі Збройних сил України. Мета активістів – добитися звільнення Карелії від російської окупації та незалежності краю.

Про це повідомляється в Telegram-каналі “КНБ – Карельський Національний Батальйон”, який було створено 19 січня 2023 року. Батальйон носить ім’я Василя Левонена – про це сказано на його шевроні, повідомляє OBOZREVATEL.

Василь Левонен (Уккі Вяйнямейнен) – це карельський та фінський громадський діяч, який у 1921 році очолив Карельське повстання проти Радянської Росії (1921 – 1922).

Нині у підрозділ набирають добровольців. До них є низка вимог: міцне здоров’я, відсутність проблем із алкоголем і наркотиками, відданість традиційним нордичним цінностям, прагнення звільнити Карелію від окупації, бажання зробити свій внесок у перемогу над терористичним режимом Володимира Путіна.

“Ми виступаємо за згуртування та єднання усіх пасіонарних національних одиниць у своєму бажанні та прагненні назавжди скинути з себе колоніальні імперські пута, що стиснули волю поневолених Москвою народів”, – сказано в повідомленні.

У КНБ нагадали, що під час Зимової війни (1939 – 1940) між СРСР і Фінляндією на території Карелії на боці Збройних сил Фінляндії тримали оборону українські частини. Ними командував колишній холодноярський отаман, підполковник Армії УНР Юрій Горліс-Горський.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– У російській республіці Башкортостан місцеві націоналісти в анонімному каналі оголосили про створення збройного опору. Вони не хочуть брати участь у війні проти України та вимагають припинити мобілізацію у башкирських та татарських селах.

– Пізніше представники Башкирського національного політичного центру попросили президента України Володимира Зеленського визнати Башкортостан окупованою територією.

Залишити відповідь