П’ятниця, 19 Квітня, 2024
БлогВійнаСвітСуспільство

Українські сапери після тренінгу в Камбоджі прибули у Токіо для продовження навчання

Українські сапери після тренінгу в Камбоджі, де вони опановували роботу з високотехнологічними японськими міношукачами з функцією георадара ALIS, прибули для продовження навчання у Токіо.

Про це повідомив у Фейсбуці посол України в Японії Сергій Корсунський, передає Black Sea News

«У ці дні в Японії перебуває делегація Державної служби з надзвичайних ситуацій МВС України. Після проходження навчання у Камбоджі наші хлопці прибули у Токіо для продовження навчання, а також зустрічей з керівництвом Японського агентства міжнародного співробітництва та МЗС Японії», – зазначив дипломат.
Корсунський нагадав, що Японія передасть Україні першу партію обладнання для розмінування, а наразі японська сторона вивчає питання розширення цього проєкту з урахуванням досвіду практичного застосування.

Як повідомлялося, японська агенція з міжнародного розвитку (Japan International Cooperation Agency – JICA) розпочала багаторівневу програму співпраці з Державною службою України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Першим компонентом співпраці став пілотний проєкт, в рамках якого сапери з ДСНС отримають високотехнологічне обладнання для робіт з гуманітарного розмінування. Це міношукачі з функцією георадара ALIS (advanced landmine imaging system), які здатні не лише знаходити потенційний вибухонебезпечний предмет під ґрунтом, а також показувати на моніторі його форму. 

Проєкт офіційно розпочався у січні з тренінгу для українських саперів в Камбоджі, де вісім піротехніків з Києва, Харкова та Хмельницького опановували навички роботи з новим приладом.

Залишити відповідь