П’ятниця, 29 Березня, 2024
ВійнаІнформаційний фронтНа росії

Міноборони Великої Британії: Нові російські танки Т-14, які перекидають в Україну, несправні

Перша партія новітніх російських основних бойових танків Т-14 Армата, які були передані в Україну, була в такому поганому стані, що російські солдати неохоче їх приймали і мало правдоподібно, щоби вони відповідали стандартам справності, — повідомило Міністерство оборони Великої Британції в середу, 25 січня, передає Польське радіо.

Перша партія новітніх російських основних бойових танків Т-14 Армата, які були передані в Україну, була в такому поганому стані, що російські солдати неохоче їх приймали і мало правдоподібно, щоби вони відповідали стандартам справності, — повідомило Міністерство оборони Великої Британції в середу, 25 січня.

У щоденному оновленні розвідки, нагадуючи інформацію, надану кілька днів тому, про те, що Росія готує невелику кількість ОБТ Т-14 Армата для їх першого оперативного розгортання в Україні, написано, що в останні місяці російські сили в країні неохоче прийняли перший транш призначених їм Т-14, оскільки вони були в такому поганому стані.

«Незрозуміло, які саме аспекти машин викликали таку реакцію, але протягом останніх трьох років російські офіційні особи публічно описували проблеми з двигуном Т-14 і тепловізійними системами. У 2021 році міністр оборони Сєрґй Шойґу описав запланований на 2022 виробничий цикл як «експериментально-промисловий». Тож малоймовірно, що будь-які розгорнуті танки Т-14 відповідають звичайним стандартам для нової техніки, щоб вважатися справними, — вказано в повідомленні.

Залишити відповідь