Четвер, 25 Квітня, 2024
Інтерв'юОсвітаПодіїСвіт

«Мир, безпека, свобода, демократія не переходять від покоління до покоління»

На цьому наголосив український лідер Володимир Зеленський під час спілкування зі студентами, викладачами та випускниками Коледжу Європи в Натоліні та Брюгге. Політик закликав студентів навчатися бути справжніми захисниками й захисницями європейських цінностей, передає Польське радіо.

«Мир, безпека, свобода, демократія, захищеність прав людини і соціальна справедливість не бувають просто спадком. Вони не переходять від покоління до покоління просто разом із тими чи іншими інституціями. За них треба бути готовим боротись. І треба мати рішучість боротись, мати відповідне лідерство», — сказав у п’ятницю, 27 січня, під час спілкування зі студентами, викладачами та випускниками Коледжу Європи в Натоліні та Брюгге президент України Володимир Зеленський.

«Дякую за нашу підтримку за свободу і за Європу! Саме так ми всі з вами по-різному, кожен на своєму місці, але так однаково щиро боремося за Європу. Я вважаю, що це принципова битва для наших поколінь. Битва за Європу. За те, що будуть діяти реально наші спільні європейські цінності. За те, чи збережуться справжні рівні і різноманіття на нашому континенті. І за те, чи зможе Європа все ж таки бути мирною», — сказав український лідер, закликаючи студентів навчатися бути справжніми захисниками й захисницями європейських цінностей та ставати лідерами у боротьбі за Європу.

Своє відеозвернення для студентів також записав президент Литви Ґітанас Науседа.

«Сьогодні Європа тут: у Вільнюсі, у Варшаві. Європа теж на полях України. Історія пишеться кров’ю героїв. У той час як Росія намагається знищити європейську солідарність та ідею Європи, Україна залишається вірною собі та продовжує боротьбу», — заявив литовський лідер, підкреслюючи, що студенти, де б вони не навчалися, завжди мають пам’ятати про такі цінності, як свобода та демократія.

Залишити відповідь