Вівторок, 23 Квітня, 2024
Військові злочинціСвіт

Матеуш Моравєцький: «Слід очікувати подальших провокацій з боку РФ»

У понеділок, 13 лютого, три російські літаки Іл-20М і два винищувачі Су-27 наближалися до повітряного простору Польщі з боку Калінінградської області РФ. Їх перехопили нідерландські F-35, які дислокувалися у Польщі в рамках місії спостереження за небом над центральною та східною частинами Європи, передає Польське радіо.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький заявив, що слід очікувати подальших провокацій з боку Росії, яка випробовує пильність та згуртованість Заходу, зокрема НАТО.

У вівторок, 14 лютого, під час прес-конференції в Отвоцьку очільник польського уряду згадав понеділковий інцидент, коли голландські винищувачі F-35, які виконували місію НАТО, перехопили три російські літаки, які наближалися до польського кордону.

Матеуш Моравєцький зазначив, що такі дії Росії будуть повторюватися, але на них потрібно реагувати спокійно.

«Путін і Кремль переходитимуть до подальших провокацій. Будуть випробовувати пильність, перевірятимуть злагодженість та єдність трансатлантичного альянсу. Тому ми повинні зберігати спокій та реагувати узгоджено з союзниками, але також дуже швидко», — додав прем’єр-міністр Польщі.

Три російські літаки Іл-20М і два винищувачі Су-27 наближалися до повітряного простору Польщі з боку Калінінградської області РФ. Їх перехопили нідерландські F-35, які дислокувалися у Польщі в рамках місії спостереження за небом над центральною та східною частинами Європи.

Залишити відповідь