П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ВійнаІнформаційний фронтРуzкій мір

На окупованій частині Запорізької області росіяни конфісковують у аграріїв збіжжя

Про це йдеться в оперативній інформації Генерального штабу ЗСУ щодо повномасштабного збройного вторгнення Росії в Україну, передає Польське радіо.

Уранці, 8 березня, Генеральний штаб ЗСУ поінформував про те, що в населеному пункті Улянівка Васильківського району тимчасово зайнятої росіянами території Запорізької області, за наказом так званої російської окупаційної адміністрації до місцевого ангару звозять збіжжя зернових культур з прилеглих сільських господарств та ферм району. Зазначається, що окупанти, під виглядом купівлі по значно занижених цінах, просто конфіскують зернові.

У звіті також читаємо, що російські загарбники зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Продовжують безуспішні наступальні дії в районах Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Бахмута, Кам’янки, Авдіївки та Мар’їнки Донецької області. 

Як читаємо у звіті, минулої доби захисники України відбили понад 100 атак росіян на зазначених напрямках.

За інформацією Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби, війська армії РФ завдали 24 авіаційних та 1 ракетного удару.

«Зокрема, під час авіаударів, ворог використав 1 БпЛА типу Шахед-136. Його збито. Також окупанти здійснили понад 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню», – йдеться у повідомленні.

«Авіація Сил оборони України за добу завдала 7 ударів по районах зосередження окупантів. Також, наші захисники збили ворожий безпілотний літальний апарат типу “Орлан-10”. Українські ракетники і артилеристи, в той же час, уразили 1 зенітний ракетний комплекс “Бук-М1-2”, 5 районів зосередження живої сили противника, 3 склади пально-мастильних матеріалів  та 1 комплекс радіолокаційної розвідки і контролю “Зоопарк”», – йдеться у зведенні.

Також у Міжнародний день боротьби за права жінок Збройні Сили України наголосили на важливій ролі жінок, які роблять великий внесок у боротьбу за своє майбутнє та вільну демократичну Україну.

«Збройні Сили України вшановують усіх жінок України, зокрема, й усіх жінок Збройних Сил України та всіх складових Сил оборони України за ваше лідерство та боротьбу за Україну, за те як невтомно, самовіддано та ефективно ви наближаєте перемогу над ворогами України! У Міжнародний день боротьби за права жінок Збройні Сили України висловлюють вдячність жінкам-військовослужбовцям Збройних Сил всіх країн-партнерів, зокрема і учасницям двосторонніх та багатонаціональних навчальних, тренувальних, логістичних й гуманітарних операцій,  за неймовірну роботу та важливу роль, яку вони відіграють у забезпеченні допомоги та підтримки України», – читаємо у дописі Генштабу ЗСУ.

Залишити відповідь