П’ятниця, 29 Березня, 2024
ВійнаЖертви війниРуzкій мір

Російські спецслужби залучають маленьких українців до інформаційного тероризму  

Служба безпеки України виявила нові факти залучення спецслужбами рф неповнолітніх українців до підривної діяльності в умовах війни. СБУ вдалося заблокувати злочинні дії групи тинейджерів, причетної до анонімних повідомлень про фальшиві мінування у столиці й інших регіонах України, передає ЗІФ.

Найчастіше підлітки «заміновували» будівлі органів державної влади та об’єкти соціальної інфраструктури, повідомляє пресслужба СБУ у своєму ТГ-каналі. Наприклад, у жовтні минулого року вони одночасно повідомили про фейкові мінування 14-ти судів.

Злочинну діяльність учасників групи дистанційно координували представники російської спецслужби. Останні створили спеціалізовану інтернет-спільноту, до якої регулярно залучали неповнолітніх мешканців із різних областей України.

За вказівками агресора підлітки розсилали на електронні адреси державних установ неправдиві повідомлення про «мінування» від імені сторонніх осіб і з використанням спеціальних комп’ютерних програм для приховування своєї локації.

Організатором групи в Україні був неповнолітній із Чернігівської області, який контактував із представником російської спецслужби через месенджер та отримував завдання.

У нього виявили засоби комунікації з доказами. Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 8-ми років позбавлення волі.

Залишити відповідь