Вівторок, 14 Травня, 2024
ВійнаНа росіїРуzкій мір

Окупанти намагаються залучити до армії нових людей

В базі даних Міноборони близько семисот тисяч імен, з яких відбиратимуть майбутніх військових, пеердає Польське радіо.

Міністерство оборони Росії планує підсилити армію чотирма сотнями тисяч контрактників і майже стома п’ятдесятьма тисячами строковиків. Шукати охочих будуть до середини літа. За даними російських ЗМІ, в базі даних Міноборони близько семисот тисяч імен, з яких відбиратимуть майбутніх військових. 

Призовники віком від 18 до 27 років одразу не підуть на фронт. Деякі взагалі уникнуть відправлення на війну. На думку аналітиків, Путін не хоче відправляти солдатів строкової служби в частини, що воюють в Україні, оскільки побоюється спалаху соціального невдоволення. Тому протягом місяця Міністерство оборони проводило інтенсивну агітаційну роботу, щоб схилити 400 тисяч бійців до служби за контрактом. При щоденних втратах на фронті Москва має чималі кадрові проблеми. Не вистачає не лише солдатів, а й офіцерів, які могли б готувати новобранців.

Як аналізують експерти американського інституту вивчення ввійни, Росія не в змозі одночасно навчати строкових призовників і мобілізованих на фронт резервістів, усе через обмежену навчальну інфраструктуру.

Разом із тим, російські військові тренуються на білоруських полігонах, це переважно мобілізовані, підготовлені для участі у війні в Україні. Останні дані української сторони повідомляють про 4 тисячі росіян.

Залишити відповідь