Субота, 20 Квітня, 2024
БлогВ окупаціїВоєнний станРуzкій мірУкраїна

Після ночної атаки на Севастополь рф звінуватила Україну в порушенні зернової угоди

Міністерство оборони росії звинуватило Україну в порушенні зернової угоди, придумавши, що нічну атаку безпілотниками на російський флот в окупованому Севастополі було здійснено з використанням зернового коридору. 

Таке звинувачення опубліковано у Telegram-каналі російського Міноборони, передає Black Sea News.

У російському Міноборони стверджують, що 23 березня та 24 квітня Україна атакувала пункт базування Чорноморського флоту у місті Севастополь та цивільної інфраструктури Криму, нібито використавши для цього гуманітарні коридори, задіяні для експорту української сільськогосподарської продукції.

У відомстві також заявили, що українські водні дрони були нібито запущені з акваторії порту Одеси, який бере участь в експорті агропродукції з України в рамках зернової угоди.

До речі, атаки на свій флот в окупованому Криму російська сторона називає «терористичними», але мовчить, що з цих кораблів російські війська регулярно здійснювали удари по мирних українських містах.

Нагадаємо, першу атаку на Чорноморський флот РФ у Севастополі було здійснено у жовтні минулого року також безпілотниками. Тоді зазнали пошкоджень один військовий корабель – морський тральщик «Іван Голубець». Після цього Росія призупинила свою участь у зерновій угоді. Але вже після кількох днів демаршу Росія таки повернулася до виконання зернової угоди. Рішенню передували переговори президентів РФ та Туреччини.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв’язку з російською агресією проти України.

Залишити відповідь