Понеділок, 29 Квітня, 2024
БлогПогодаУкраїна

В Україну ввірветься потепління, але частину областей зачеплять дощі: синоптикиня дала детальний прогноз

Нічні заморозки нарешті відступлять у всіх областях України. Натомість увірветься справжня тепла літня погода, проте не без дощів.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook. Вже цієї п’ятниці потепліє у більшості областей України, передає OBOZREVATEL.

Так, 12 травня по областях очікується температура повітря в діапазоні +15 до +20 градусів. Вихідні будуть ще теплішими. Проте ночі все ще залишатимуться прохолодними, хоча прогнозується, що вже не буде заморозків.

Буде переважати вплив антициклону, тому в більшості областей України не передбачаються значні опади.

“Хіба хвіст атмосферного фронту зачепить невеликими дощами північний схід та північ”, – попередила Діденко.

У Києві наступає поступове потепління. Завтра температура підніметься до +19 градусів, а надалі буде ще вище. У п’ятницю в столиці очікується суха погода, хоча вдень можлива збільшена хмарність та легкий дощ.

“З чистою совістю висаджуємо все, що запланували, і квіточки в горщиках можуть нормально вже ночувати, у комфорті”, – додала синоптикиня.

Раніше повідомлялося, що в Україну після заморозків увірветься потепління. Так, у завершальні дні тижня – п’ятницю, суботу та неділю – очікується кінець заморозків та помітне потепління.

Залишити відповідь