Четвер, 25 Квітня, 2024
БлогВійнаНа фронтіРуzкій мір

Росія розглядає крилаті ракети як ключовий потенціал для зриву контрнаступу ЗСУ

Росія розглядає крилаті ракети як ключовий потенціал для зриву очікуваного контрнаступу ЗСУ.

Про це передає ЗІФ з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, кораблі Чорноморського флоту ВМФ Росії в ніч із 8 на 9 травня випустили на територію України вісім крилатих ракет SS-N-30a SAGARIS вперше з 9 березня 2023 року. Водночас до березня кораблі ВМФ Росії часто запускали ці ракети.

За даними британської розвідки, Росія, ймовірно, тимчасово призупинила використання цієї зброї, бо хотіла відновити свої резервні запаси.

У короткостроковій перспективі Росія, ймовірно, розглядає крилаті ракети як ключовий потенціал для завдання ударів углиб України, щоб зірвати очікувані українські контрнаступи. У більш стратегічному плані Росія вважає, що крилаті ракети відіграють важливу роль у будь-якому гіпотетичному конфлікті з НАТО, йдеться у повідомленні.

“Як використовувати цю дефіцитну та дорогу зброю – одна з численних дилем, з якими стикаються російські командири, тому що війна в Україні триває набагато довше, ніж вони спочатку планували”, – зазначають у Міноборони Британії.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, останні ракетні удари РФ спрямовані на військову, промислову та логістичну інфраструктуру України.

Залишити відповідь