П’ятниця, 29 Березня, 2024
Інтерв'юПодіїСвіт

В уряді України відповіли на заяву прем’єра Грузії, що війну РФ “спровокував” рух України до НАТО

Віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина висловила жаль у зв’язку із заявами грузинського прем’єр-міністра про те, що війну РФ буцімто спровокувало прагнення України вступити до НАТО, та нагадала, що донедавна Грузія сама активно прагнула вступу.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це вона сказала у рамках форуму Globsec у Братиславі, на якому напередодні пролунала заява Іраклія Гарібашвілі.

Стефанішина нагадала, що зовсім нещодавно – перед повномасштабною війною – Грузія була навіть ближчою до вступу в НАТО, ніж Україна.

“Для України зараз дуже прикро чути такі меседжі. Нам дуже прикро за Грузію, яка зараз у ситуації, коли найвищі посадовці уряду можуть робити такі заяви. Ми – поруч із грузинським народом. Ми знаємо, що все ще є великі можливості для трансформацій та прискорення руху Грузії європейським шляхом”, – зазначила Ольга Стефанішина. 

Нагадаємо, напередодні на цьому ж майданчику у своєму виступі прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі назвав прагнення України вступити в НАТО однією з причин, через які РФ розв’язала повномасштабну війну проти неї. 

Залишити відповідь