Понеділок, 29 Квітня, 2024
Боротьба в тилуВійнаПодії

З’явилося відео атаки на нафтобазу у Брянській області

Російська протиповітряна оборона не змогла відбити атаку літального апарату. Про це OBOZREVATEL повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України. Інформацію про атаку українського літального апарату на енергетичний об’єкт у Брянській області російські пропагандистські Telegram-канали почали розповсюджувати 10 серпня. Однак тоді інформація у росЗМІ суттєво відрізнялася залежно від джерела.

За традицією, росіяни звинуватили в атаці “український БПЛА”. У РФ заявили, що дрон нібито намагався атакувати нафтопровід “Дружба” у Новозибківському районі. Крім того, пропагандисти відзвітували про успішну роботу ППО.

Крім того, інші джерела наводили інформацію про легкомоторний літак, який нібито скинув “невстановлений боєприпас” на “законсервовану нафтобазу” у селищі Круча Жуківського району. У пропагандистських традиціях росіяни заявили, що “руйнувань та постраждалих немає”.

Проте насправді від вибуху утворилася вирва діаметром 3 метри та глибиною 1,5 метра. Також стало відомо, що російська протиповітряна оборона намагалася збити дрон, але як завжди виявилася безсилою. У результаті всі поставлені завдання було виконано.

Нагадаємо, триразова “бавовна” на заводі “Кремній Ел” у Брянську була ініційована українськими спецслужбами. Підприємство бере важливу роль у розробці компонентів для ракет та снарядів, що знищують міста суверенної України, тому є законною військовою ціллю

Залишити відповідь