Понеділок, 29 Квітня, 2024
ЕкономікаСвітСуспільствоУкраїна

Німеччина розширить пітримку України наступного року: з 4 до 8 млрд євро

Німеччина не тільки продовжить військову пітримку України, а й розширить і збільшить її уже наступного року. Про це у понеділок, 13 листопада, заявила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок (Annalena Baerbock) у Брюсселі.

Про це повідомляє Німецька хвиля, передає ЗІФ.

“Путін занадто рано радіє з огляду на драматичну ситуацію у світі, оскільки ми не тільки продовжимо нашу підтримку України. Ми продовжимо розширювати і збільшувати її, особливо з боку Німеччини”, – зазначила Бербок. Вона наголосила, що йдеться не лише про “зимову оборонну парасольку” на найближчі тижні та місяці, коли стане зрозуміло, що “російський президент знову віроломно експлуатуватиме потреби людей в умовах холодної зими”. “Наша підтримка також буде значно розширена на наступний рік”, – запевнила очільниця зовнішньополітичного відомства Німеччини.

Заплановане збільшення військової допомоги є “сильним сигналом для України, що ми не залишимо її”, заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус (Boris Pistorius) в ефірі Першого німецького телеканалу ARD ввечері 12 листопада. Таким чином він опосередковано підтвердив повідомлення столичної студії ARD та видання Bild am Sonntag, згідно з якими підтримка має бути збільшена з чотирьох до восьми мільярдів євро у 2024 році.

“Ми не хочемо опинитися наступного року в ситуації, коли нам доведеться висувати додаткові вимоги”, – зазначив Пісторіус. Саме тому збільшення допомоги є “важливим сигналом” – “особливо зараз, коли Україна продовжує свою боротьбу, а увага громадськості у світі у цей же час в усьому світі більше зосереджена на Ізраїлі”.

Як раніше повідомляло видання Bild з посиланням на джерела, уряд Німеччини погодився збільшити вдвічі – з чотирьох до восьми мільярдів євро – витрати на військову допомогу Україні у федеральному бюджеті на 2024 рік. 

Залишити відповідь