Четвер, 16 Травня, 2024
На росії

У РФ визнали, що Су-75 Checkmate взагалі нікому не цікавий, а перший зразок буде готовий не раніше 2025 року

У Москві вже готові продати Су-75 Checkmate ледь не на будь-яких умовах, бо ніхто не хоче купувати “повітря”
Кремль продовжує спроби знайти бодай якогось покупця на свій проєкт винищувача Су-75 Checkmate, який з помпою був продемонстрований ще у липні 2021 року. І попри те, що цей літак у РФ створювали в першу чергу на експорт, з опорою на можливість його продажу до країн Африки та Азії, він не зацікавив взагалі нікого.

Про це повідомило Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS» йіз посиланням на у російській службі по військово-технічному співробітництву, що вони “відкриті до діалогу та співпраці з партнерами за цим проєктом у різних форматах, що становлять взаємний інтерес”, пишуть російські державні ЗМІ, передає Black Sae News.

Враховуючи те, що у РФ навіть візит будь-якої іноземної делегації на виставковий стенд видають за “зацікавленість” та починають “розписувати” ілюзорні потенційні контракти – це просто розпис у тому, що Су-75 Checkmate взагалі нікого не цікавить.

При цьому поки у РФ намагаються продати навіть не винищувач, а “повітря”, бо як повідомив очільник російського міністерства торгівлі Мансуров, планується, що перший зразок Checkmate “може бути створений до кінця 2025 року”.
Тобто навіть за цим графіком перший політ зразка відбудеться на раніше 2026 року, але у РФ традиційно всі ці строки активно зміщуються вправо. А до них необхідно додати цикл випробувань, які можуть тривати у РФ не просто роками, а десятиріччя.

Наприклад Су-57 здійснив перший політ у 2010 році, а про початок серійного виробництва відзвітували лише у 2019 році. А перші плани заміни всіх літаків Су-27 та їх модернізацій включно зі Су-30 та Су-35, скоротились до замовлення 76 літаків, яке невідомо коли буде виконано. Як і будь-які перспективи його продати навіть на умовах широкої локалізації Індії.

І це звісно ніяк не корелюється із вихвалянням, мовляв, розробка Су-75 Checkmate тривала лише рік, бо поки все що є у РФ це макет літака та декілька рекламних відео.
Як мінімум на фоні цього продати Checkmate, який у вигляді боєздатного літака з’явиться десь у 40-х роках, вже складно. На що вже накладається те, що закупівля російського озброєння у світі “токсичне” та підсанкційне, а питання чи дійсно зможе РФ виконати замовлення, а потім ще й забезпечити обслуговування винищувачів у довгостроковій перспективі – більш ніж відкрите.

Залишити відповідь