Субота, 27 Квітня, 2024
ВійнаНа фронтіПодіїСвіт

Головнокомандувач Збройних сил Швеції побував на передовій

Головнокомандувач Збройних Сил Швеції генерал Мікаель Бюден відвідав підрозділи 45 окремої артилерійської бригади, які виконують завдання на Східному напрямку.

Джерело: 45 ОАБр, передає Українська правда.

Деталі: В ході зустрічі генерал Бюден поспілкувався з артилеристами та піхотинцями, які проходили навчання у Швеції та високо оцінив їх бойову роботу.

Він поцікавився, чи була корисною підготовка, яку українські воїни отримали у Швеції. Українські військовослужбовці відповіли, що почали застосовувати навички із перших днів на полі бою.

Українські воїни подякували генералові Мікаелеві Бюдену та його державі за стійку підтримку українського народу у боротьбі за незалежність.

Нагадаємо: Під час нещодавньої зустрічі Бюдена з міністром оборони Рустемом Умєровим йшлося про можливість постачання Збройним силам винищувачів Gripen.

Бюден сказав, що питання передачі літаків Gripen Україні обговорюється як на політичному, так і на військовому операційному рівні.

Як відомо, Швеція входить до авіаційної коаліції, метою якої є надання Україні винищувачів. Раніше українські льотчики і наземний персонал мали можливість випробувати у Швеції літаки Gripen.

Залишити відповідь