Понеділок, 13 Травня, 2024
ЕкономікаПодіїУкраїна

У міноборони повернули 1,5 мільярда гривень за непоставлені снаряди

Служба безпеки України спільно з Офісом генерального прокурора та за сприяння Міністерства оборони України запобігла розкраданню державних коштів. 1,5 мільярда гривень виділили на придбання артснарядів для Збройних Сил Україникі. Кошти незаконно вивели за кордон, передає ЗІФ.

У грудні минулого року військова контррозвідка СБУ викрила оборудку керівника одного з головних управлінь Міністерства оборони. Посадовець намагався привласнити бюджетні кошти. Він перевів з балансу Міноборони на закордонні рахунки фірми-посередниці майже 1,5 млрд грн за придбання оптової партії артилерійських снарядів, повідомила пресслужба СБУ..

Сума на 30% перевищила вартість іншого, альтернативного контракту, який уклала новостворена на той момент Агенція оборонних закупівель.

Військовому чиновнику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчинене за попередньою змовою осіб). Санкції статті передбачають до 15 років ув’язнення.