Понеділок, 20 Травня, 2024
ВійнаІнтерв'юНа росії

РФ ніколи не припиняла мобілізацію, в армію було відібрано 300 тисяч ув’язнених, – Буданов

Російська Федерація з початку повномасштабного вторгнення в Україну не припиняла мобілізацію до своєї армії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова у Facebook та в інтерв’ю французькому виданню Liberation.

За його словами, Росія ніколи е припиняла мобілізацію людей до окупаційної армії.

“Держава-агресор ніколи не припиняла набирати людей до окупаційної армії. Щомісяця на Росії мобілізують щонайменше 30 000 осіб”, – каже Буданов.

Керівник ГУР розповів, що наприкінці минулого року Росія відібрала понад 300 тисяч для вступу до армії.

Варто зауважити, що у ЗМІ останніми днями шириться інформація щодо нової хвилі мобілізації у Росії. Зокрема, мова про те, що російський диктатор Володимир Путін прагне мобілізувати понад 400 тисяч осіб.

Мобілізація в Росії

Як раніше уточнювали у ГУР, росіяни продовжують проводити мобілізацію на війну проти України. Тоді, говорячи про темпи, у розвідці називали понад 20 тисяч осіб на місяць.

Крім того, раніше секретар РНБО Олексій Данілов повідомляв, що Росія намагається вербувати найманців у країнах Центральної Азії для війни проти України.

Російські окупанти серйозно зайнялися мобілізацією на тимчасово окупованих територіях України. Зокрема, у захопленій Луганській області мобілізують шахтарів та ув’язнених.