Неділя, 28 Квітня, 2024
ЕксклюзивІнформаційний фронтПодіїСвіт

Максим Кузьмінов, пілот, що вкрав російський гелікоптер, може бути живий: що відомо

У ЗМІ з’явилася інформація про вбивство колишнього російського пілота Максима Кузьмінова в Іспанії. Минулого року він перегнав до України російській гелікоптер та здався ЗСУ. Цю інформацію ВВС Україна підтвердили в Головному управлінні розвідки Міноборони (ГУР).

Першими повідомляти про загибель Кузьмінова стали російські ресурси з посиланням на “італійські та іспанські ЗМІ”. Але першоджерела не виглядали до кінця надійними. Усі вони стверджували, що пілота вбили. І що, ймовірно, з ним поквиталася російська влада через “зраду”.

Згодом у коментарі BBC Україна факт смерті пілота підтвердив речник ГУР Андрій Юсов.

“Можемо підтвердити факт смерті”, – лаконічно відповів він. Інших деталей про обставини загибелі він не уточнив.

Проте частина російських пропагандивних ресурсів категорично заперечує факт смерті того, кого вони називають зрадником.

Це нелогічно, якщо вбивство справді було. Росіяни мали б увімкнути пропагандивну машину на повну потужність, щоб запобігти подібним переходам на бік України в майбутньому та виставити українську владу неспроможною захистити тих, кого вони беруть під опіку.

Але зараз ми бачимо, що більшість пропагандистів просто заперечує факт смерті Кузьмінова, що дає право припустити, що він все ж таки живий. І ми, звісно, не будемо публічно заперечувати факт його загибелі офіційно, проте в черговий раз маємо підтвердження спроможності наших спецслужб.

— сказав в коментарі Поштар військовий експерт Андрій Васильчук

Джерело: Поштар