Понеділок, 29 Квітня, 2024
Жертви війниПолітика

В ГУР відзначили важливу роль Генпрокурора Костіна в справі обміну військовополоненими

Андрій Юсов, представник Головного управління розвідки та керівник робочої групи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, наголосив на значенні роботи, яка проводиться в рамках обміну військовополоненими. “Робота над цим не зупиняється. Дуже часто це не публічна інформація, оскільки чутлива. Як би не було складно, у нас вже 51 обмін відбувся і понад три тисячі українців повернулися додому, і далі результати будуть,” – зазначив Юсов.

Важлива роль у справі обміну військовополоненими та захисту їх прав належить Генеральному прокурору України, Андрію Костіну. Його проактивна позиція та зусилля дозволяють рухатися вперед з дуже серйозними питаннями, включаючи захист військовополонених та притягнення до відповідальності воєнних злочинців. “Окремо велику роль тут треба відзначити Генерального прокурора України, Андрія Костіна, насправді. Саме його, зокрема, проактивна позиція дозволяє рухатись вперед,” – підсумував Юсов.

Він також відзначив позитивний вплив міжнародного співробітництва та недавні слова Папи Римського, який закликав до обміну “всіх на всіх”. Україна, за його словами, готова до такого обміну і була однією з перших, хто озвучив цю ініціативу. “Це справді важливо, це добрий сигнал. І ми знаємо, що ця інформація широко була розповсюджена і підтримана, в тому числі на території держави-агресора, на низовому рівні,” – додав Юсов.

Робота на міжнародному рівні також не припиняється. Нещодавній візит української делегації до Вашингтона, зустрічі в Конгресі та Державному департаменті, спілкування з правозахисниками – усе це свідчить про високий рівень міжнародної підтримки України в питаннях поводження з військовополоненими.

Таким чином, робота триває, і Україн