Вівторок, 30 Квітня, 2024
Події

Офіцера підводного човна РФ звільнили за пияцтво на базі в Сирії, під час затримання він лаявся матом на портрет Путіна

Капітана-лейтенанта Чорноморського флоту РФ Олега Лавренчука , достроково звільнили за пияцтво на російській військовій базі в Сирії. Офіцер намагався оскаржити своє звільнення в суді, втім, суддів не вразили пояснення, що він пив не один і в позаслужбовий час, через “тривале відрядження і пригнічений стан”.

Про це повідомляє видання “Комерсант”.

За словами видання, той офіцер що служив на підводному човні Чорноморського флоту, був звільнений за пияцтво на базі ВМФ Росії в сирійському порту Тартус. Військовий який знаходився в неосудному стані особливо відзначився в комендатурі, куди його доставила поліція: нецензурно лаявся на адресу правоохоронців в тому числі, і на адресу висівшого на стіні портрета президента РФ Путіна. 

Офіцер намагався оскаржити своє звільнення в суді, втім, суддів не вразили пояснення, що він пив не один і в позаслужбовий час, через “тривале відрядження і пригнічений стан”.

Адвокат офіцера Сергій Гурін розповів, що підводний човен, на якому служив Лавренчук, базувалася біля берегів Сирії чотири місяці. Коли військові дізналися, що відрядження продовжили ще на чотири місяці, офіцери випили спиртне. Адвокат назвав рішення звільнити Лавренчука “показовим покаранням”.

Тепер його адвокат готує касаційну скаргу.

Залишити відповідь