П’ятниця, 29 Березня, 2024
В КиєвіЕкономіка

На під’їздах до столиці планують побудувати п’ять транспортних розв’язок

У передмісті Києва на трасі Київ – Чоп з’являться три нові розв’язки, ще дві – на трасі Київ – Одеса

На дорогах біля Києва в напрямку Чопа та Одеси в 2019 році мають намір побудувати п’ять дворівневих транспортних розв’язок. Про це повідомляє “Укравтодор” на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

У відомстві зазначають, що у зв’язку з інтенсивною забудовою населених пунктів недалеко від столиці кількість машин, які щодня їздять дорогою до Києва, істотно збільшилася. Зокрема, на міжнародній автомобільній дорозі М-05 (Київ – Одеса) біля населених пунктів Чабани, Гатне, Іванковичі інтенсивність руху становить понад 40 000 автомобілів на добу.

“Розуміючи необхідність вирішення ситуації на дорогах М-05, М-06 на під’їздах до Києва, Державне агентство автомобільних доріг України спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) реалізує проект підвищення безпеки на підходах до Києва”, – йдеться в повідомленні.

У межах цього проекту планується будівництво п’яти дворівневих транспортних розв’язок у передмісті Києва: на дорозі М-06 (Київ – Чоп) на повороті до масиву Чайки (км 15+668), с. Білогородка (км 20+029) і с. Стоянка (км 21+767), а також на дорозі М-05 (Київ – Одеса) – на повороті в с. Чабани (км 15+390) і с. Боярка (км 21+847). На розв’язках біля Чабанів і Боярки планують побудувати естакади під лівоповоротні з’їзди транспортної розв’язки. Естакади для розвороту автотранспорту в бік Києва запроектовано в тілі насипу заввишки до 3-4 м.

В “Укравтодорі” повідомляють, що документація за цими проектами вже пройшла державну експертизу та затверджена наказом Державного агентства автомобільних доріг України. “Після завершення тендерних процедур уже наступного року можуть стартувати роботи з реалізації цих проектів”, – зазначили у відомстві.

Залишити відповідь