П’ятниця, 29 Березня, 2024
Економіка

США планують ввести нові мита на китайські товари — Bloomberg

Вашингтон планує ввести мита на решту китайських імпортованих товарів, якщо на зустрічі лідерів США та Китаю у листопаді проваляться перемовини щодо полегшення торговельної війни.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на трьох співрозмовників.

“На початку грудня Сполучені Штати планують анонсувати мита на решту китайських імпортованих товарів в разі провалу перемовин між лідерами країн Дональдом Трампом та Сі Цзіньпіном щодо полегшення торговельної війни, які відбудуться наступного місяця”, – йдеться у повідомленні.

Американські чиновники припускають, що такий сценарій можливий у випадку недосягнення прогресу у торговельних питаннях між очільниками США й КНР на полях саміту “Великої двадцятки” в Аргентині у листопаді.

За даними джерел Bloomberg, до списку товарів потраплять всі імпортовані товари з Китаю, до яких ще не були застосовані мита, на суму у близько 257 млрд дол.

Як повідомлялося, у липні та серпні цього року Вашингтон запровадив 25-відсоткові мита на понад тисячу найменувань китайської продукції загальною вартістю у 50 млрд дол. Пекін відповів на це дзеркальними заходами.

У вересні Китай і США “обмінялися” запровадженням додаткових мит на імпорт товарів. США оголосили про нові мита на китайські товари річним обсягом імпорту в 200 млрд дол. Китай відповів додатковими митами на американські товари річним обсягом імпорту в 60 млрд дол. Ці мита у розмірі 5-10% були запроваджені на понад п’ять тисяч найменувань товарів зі США. З початку 2019 року китайці планують підняти мита до 20-25%, оскільки аналогічний крок раніше анонсував Вашингтон.

Президент США Дональд Трамп у вересні пригрозив, що у разі дій Пекіна у відповідь на останнє запровадження мит Вашингтоном буде “третя фаза” – підвищення мит на китайські товари на суму 257 млрд дол. У цьому разі загалом будуть підвищені мита на товари з Китаю річним обсягом імпорту в 517 млрд дол.

Залишити відповідь