П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Економіка

В Україні розширено перелік офшорних зон

Кабінет міністрів України розширив перелік країн, які вважають офшорними зонами та додав до нього Тринідад і Тобаго, Намібію, Гуам, Палау та Американське Самоа.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 27 грудня.

«Україна періодично оновлює український перелік офшорних зон з урахуванням даних глобального форуму з прозорості та обміну інформацією для податкових цілей ОЕСР (Організація економічного співробітництва та розвитку — ред.). Форум сформував «Чорний список» держав, що не налаштовані на співпрацю з питань оподаткування та не імплементують стандарти ОЕСР, до якого і ввійшли зазначені країни», — повідомили у Мінекономіки.

В уряді сподіваються, що розширення переліку офшорних зон дозволить ефективніше боротися з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму.

Раніше повідомлялось, що Євросоюз виключив Палау з переліку офшорних зон. Наразі до «чорного» списку офшорів ЄС входить 23 країни.

У березні 2018 року ЄС виключив із переліку офшорів Бахрейн, Маршалові острови та Сент-Люсія з переліку і додала туди Багамські острови, Сент-Кітс і Невіс та Американські Віргінські острови

Нагадаємо, 13 березня ЄС виключив Бахрейн, Маршалові острови та Сент-Люсію з офіційного переліку офшорів.

Залишити відповідь