Четвер, 28 Березня, 2024
Економіка

Накопичувальна пенсійна система відкладається на рік

ВР проситимуть відкласти запровадження накопичувальної пенсійної системи

За словами міністра Мінсоцполітики Реви, він буде звертатися до Верховної Ради з пропозицією відкласти запровадження накопичувальної пенсійної системи ще на рік.

Накопичувальна пенсійна система в Україні не буде запроваджена 1 січня 2019 року, тому що зараз немає готового механізму її реалізації. Про це заявив міністр під час підсумкової прес-конференції 22 грудня.

– Офіційно, згідно із законом, вона не переноситься. Це було темою розгляду під час останніх переговорів з МВФ. І вони зараз поставили запитання: за цілий рік це не розглянуто у Верховній Раді, і якщо зараз буде в авральному порядку це впроваджуватися, то це може розбалансувати фінансову систему. А враховуючи, що 2019 року будуть вибори, то можна уявити, як це буде весело. Тому було ухвалено рішення, щоб поки що цей процес відкласти, – розповів Рева.

За словами Реви, на підготовку до впровадження накопичувальної пенсійної системи в уряду було три місяці, але протягом цього періоду група нардепів внесла свій законопроект про запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні. Щоб не вносити «сирий» альтернативний проект, Мінсоцполітики домовився з нардепами внести в текст документа зміни ще до першого читання. При цьому він додав, що Мінсоцполітики буде звертатися до Верховної Ради з пропозицією відкласти запровадження накопичувальної пенсійної системи ще на рік.

Залишити відповідь