Четвер, 16 Травня, 2024
Політика

Порошенко балотуватиметься на виборах у День Соборності

Президент Петро Порошенконайвірогідніше заявить, що балотуватиметься на виборах президента 2019-го у День Соборності, 22 січня.

Про це Gazeta.ua розказав політолог Володимир Фесенко.

Порошенко ще влітку включився у виборчу кампанію. Вся країна знає три магічні слова – “Армія, мова, віра”. Немає тільки телевізійної реклами. Але у телевізорі Порошенко з осені – їздить по регіонах, розрізає стрічки, зустрічається з людьми. Висуватись Порошенку потрібно найближчим часом – найвірогідніше зробить це 22 січня або у першій половині місяця.

Порошенко кожного дня стає все ближчим до народу.

Здивувати таємними козирями зараз не можливо. У Петра Олексійовича найголовніший козир – томос. Ближче до виборів може спрацювати позиція священиків помісної церкви. У Тимошенко – власний проект Конституції.

Головна сильна сторона Петра Олексійовича – те, що він президент. Кожного дня його згадують у новинах, він може використовувати свій статус, присутній в інформаційному просторі. Порошенко має величезні ресурси на виборчу кампанію. Інша сильна сторона – його досвід та досвід його команди.

Головна слабкість – антирейтинг близько 50%. Ці люди кажуть, що за жодних умов не голосуватимуть за Порошенка. І це буде перешкодою виходу у другий тур.

Залишити відповідь