Неділя, 28 Квітня, 2024
Політика

Через “шатдаун” страждає не тільки Нью-Йоркський аеропорт, а й ще два – у штатах Нью-Джерсі та Філадельфія

Після повідомлень про затримки в Нью-Йоркському аеропорту “Лагардія” через “шатдаун”, у п’ятницю подібні проблеми виникли ще у двох великих міжнародних аеропортах – у штатах Нью-Джерсі та Філадельфія

Водночас в Білому домі заявили, що влада реагує на проблему, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Повітряний рух зазнав затримок в аеропорту Лагардія в Нью-Йорку, в міжнародному аеропорту Філадельфії, а також у міжнародному аеропорту Свободи Нью-Арка в штаті Нью-Джерсі через кадрові проблеми в регіональному центрі управління повітряним рухом Федерального агентства цивільної авіації (FAA)”, – йдеться в повідомленні телеканалу CNN.

Рейси до трьох великих аеропортів США в п’ятницю затримуються в середньому на 41 хвилину, уточнили у FAA.

Як зауважили у федеральному агентстві, зараз застосовуються екстремальні заходи, зокрема, викликають на роботу додатковий персонал, авіатрафік перенаправляється в інші аеропорти, а також збільшується відстань між літаками. Водночас у FAA підтвердили, що “затримки безпосередньо пов’язані з частковим урядовим “шатдауном”.

Білий дім повідомив, що глава держави оповіщений про ситуацію.

“Для президента був проведений брифінг, ми стежимо за затримками в деяких аеропортах, що тривають. Ми перебуваємо в постійному контакті з посадовцями Міністерства транспорту та Федерального агентства цивільної авіації”, – зазначили в Білому домі.

Залишити відповідь