Четвер, 28 Березня, 2024
Кримінал

В Україні зловили власників популярного Darknet сайту

Хакерська діяльність проводилася шляхом злому доступу через протокол віддаленого робочого стола.

Про це повідомляє офіційний сайт Національної поліції.

Міжнародний департамент Генпрокуратури та Нацполіція, діючи у складі міжнародної слідчої групи спільно з поліцією Бельгії, Федеральною поліцією Німеччини, ФБР США, Європолом та Євроюстом, встановили групу осіб, які отримували доступ до десятків тисяч персональних комп’ютерів та комп’ютерних мереж.

Про це йшлося сьогодні під час спільного брифінгу голови Національної поліції України Сергія Князєва та заступника генерального прокурора України Євгена Єніна.

“Зазначені персональні дані в подальшому за допомогою Інтернет-платформи під назвою “xDedic” реалізовувалися відповідним клієнтам та використовувалися для вчинення подальших злочинів. Тільки на території Сполучених Штатів Америки орієнтована шкода становила близько 70 мільйонів доларів”, – зазначив Єнін.

Він підкреслив, що спільними зусиллями європейських, американських та українських правоохоронців діяльність зазначеної Інтернет-платформи було припинено. Наразі в рамках кримінального провадження, де слідство здійснює Головне слідче управління Національної поліції під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури, призначено низку криміналістичних експертиз. За їх результатами буде прийматися рішення щодо оголошення підозри та обрання запобіжних заходів.

Залишити відповідь