Вівторок, 23 Квітня, 2024
Суспільство

Поранених українських моряків залишили без жодних умов для надання кваліфікованої медичної допомоги

Якщо російська сторона не може забезпечити належні умови для якісного лікування українських моряків, вона має передати поранених до нейтральної країни.

Про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Facebook.

“Українські поранені моряки Андрій Ейдер, Василь Сорока та Андрій Артеменко потребують якісного лікування та оперативного втручання.

Тому я негайно звернулася до комісара Ради Європи Дуні Міятович, до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової та до радника Президента РФ, Голови Ради при Президентові РФ з розвитку громадянського суспільства та прав людини Михайла Федотова.

Розповіла про відому мені інформацію щодо переміщення трьох поранених військовополонених до СІЗО «Лефортово», у якому немає жодних умов для надання кваліфікованої медичної допомоги.

У зверненні також зазначила, що згідно з ухваленою резолюцією ПАРЄ від 24 січня 2019 року, РФ закликали дотримуватися норм Женевської Конвенції. Тому, якщо російська сторона не може забезпечити належні умови для якісного лікування та подальшої реабілітації, вона має передати поранених українських моряків до третьої нейтральної країни”, – написала вона.

Залишити відповідь