Вівторок, 14 Травня, 2024
Політика

Чехія підтримує право України на своє незалежне майбутнє, – МЗС Чехії

На початку тижня відбувся перший візит в Україну міністра закордонних справ Чехії Томаша Петржічека. Крім зустрічей з урядовцями в Києві, Томаш Петржічек висловив бажання поїхати на Донбас.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

” Україна є важливим партнером Європейського союзу та Чехії, і ми б хотіли, щоб вона мала право на те, щоб обрати своє власне майбутнє. Я переконаний, що питання «сфер впливу» є справою минулого, і ми б не хотіли, щоб воно поверталося до міжнародних стосунків. Також для Чехії важливим є дотримання міжнародного права. А якщо це не так, то ми маємо піднести свій голос та чітко назвати речі своїми іменами ” – повідомив міністр закордонних справ Чехії Томаш Петржічек.

Також Томаш згадав про політику полегшення працевлаштування українців в Чехії:

” Чехія вже запровадила так званий «Режим Україна», в рамках якого оформляються дозволи на роботу для охочих працювати в Чехії, нині ми розглядаємо можливість розширити цей режим. Разом з нашими соціальними партнерами ми хочемо забезпечити українським робітникам однакові права. Ми хочемо, щоб вони мали право на співставну винагороду за свою працю з тією, що мають чеські працівники “

Залишити відповідь