Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

Хуан Гуайдо визнаний тимчасовим президентом 14-ма країнами ЄС

Чехія, Естонія, Фінляндія, Данія та Нідерланди приєдналася до групи країн ЄС, які підтримують Хуана Гуайдо в якості тимчасового президента Венесуели

Відповідні заяви зробили глави МЗС цих країн.

“Я вітаю те, що уряд Чеської Республіки визнав Хуана Гуайдо як тимчасового президента Венесуели, який повинен привести свою країну до демократичних виборів”, – написав у Twitter глава МЗС Чехії Томас Петршичек.

“Як і інші країни ЄС, з метою підтримки конституційного процесу Венесуели, Фінляндія підтримує Гуайдо в якості тимчасового президента”, – заявив міністр закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні, якого цитує Yle.

Естонський міністр Свен Міксер висловив надію, що Гуайдо організовує нові, справедливі президентські вибори, які виведуть країну з кризи мирним шляхом, повідомляє ERR.

“Сьогодні закінчився восьмиденний період із закликом проведення вільних демократичних і прозорих виборів у Венесуелі. Королівство Нідерланди визнає Хуана Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели. Ми хочемо, щоб свобода і демократія якнайшвидше повернулися до Венесуели”, – написав у Twitter глава МЗС Нідерландів Стеф Блок.

Глава МЗС Данії Андерс Самуельсен також заявив про визнання Гуайдо тимчасовим президентом.

Таким чином, вже 14 країн Євросоюзу визнали Хуана Гуайдо тимчасовим президентом країни.

Залишити відповідь