Субота, 20 Квітня, 2024
Суспільство

У РФ допитали українського моряка, старшого матроса “Нікополя” В’ячеслава Зінченка

Він повідомив відомості, передбачені статтею 17 третьої Женевської конвенції (ПІБ, дата народження, звання), на інші запитання слідчого відповідати відмовився.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні відбулися слідчі дії – допит щодо військовополоненого В’ячеслава Зінченка. Під час допиту В’ячеслав ще раз заявив слідству, що є військовополоненим, повідомив відомості, передбачені статтею 17 третьої Женевської конвенції (ПІБ, дата народження, звання), на інші запитання слідчого відповідати відмовився, скориставшись правом не давати свідчення”, – повідомив адвокат.

За його словами, до початку допиту В’ячеславу було надано час для конфіденційного спілкування з адвокатом. Моряк відповів на питання адвоката Еміне Авамілєвої про стан здоров’я і про умови утримання під вартою.

“Він розповів, що отримав вже більше 30 листів з Франції, США, Німеччини, Канади, України та Росії. В одному з листів був дитячий малюнок з корабликом і написом “Слава Україні!”, який його дуже розчулив. В’ячеслав Зінченко передає слова подяки всім, хто написав йому листи і чекає нові”, – додав Полозов.

Залишити відповідь