Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

В ЄС хочуть створити протиракетну систему разом з Україною

Німецький депутат Мартін Веббер під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки заявив, що ЄС повинен розгорнути систему протиракетної оборони за участю України

Про це повідомляє ЕП.

Вебер відзначив, що його ініціатива викликана ядерною загрозою і повинна допомогти подолати поділ Європи по лінії Схід-Захід.

Потреба у створенні нової протиракетної системи він обгрунтував розривом “ядерного угоди” Росії і США – Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

“Дія ДРСМД завершилося, і ми опинилися перед новими викликами. (Цьому може протистояти) якщо ми запропонуємо спільно побудувати протиракетну систему – Німеччина, Франція, Польща, Литва, Україна. Мова йде не про наступальної, а про систему захисту”, – пояснив Вебер свою ініціативу.

На думку німецького політика, це допоможе відновити єдність на європейський континент в період зростання ядерної загрози.

“Це те, що дійсно зможе переконати людей в Польщі, в Україні, що ми можемо запропонувати захист … Це те, що зможе об’єднати Європу”, – заявив він.

Петро Порошенко, який був присутній на цій панельної дискусії, заявив про підтримку цієї ідеї.

“Україна буде щаслива стати частиною будь-якої ініціативи в сфері безпеки”, – заявив він.

Залишити відповідь