Субота, 20 Квітня, 2024
В КиєвіУкраїна

Де киянам безкоштовно перевірити своє здоров’я

За минулий тиждень у рамках проекту «Лікар у Вашому домі»здійснено 1 288 обстежень, загалом від початку дії проекту – 61 870 обстежень. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

У рамках проекту кожен охочий може безкоштовно пройти медичні обстеження у наметах із написом «Лікар у Вашому домі», які розміщені в усіх районах міста. Зокрема, отримати первинні консультації щодо стану здоров’я, пройти експрес-тестування на неінфекційні захворювання, перевірити рівень цукру та холестерину у крові, виміряти артеріальний тиск, визначити індекс маси тіла.

– За результатами обстежень 904 особи із 1 288 мають надмірну вагу, у 617 обстежених виявлено підвищений артеріальний тиск, у 197 осіб – високий рівень цукру крові, а у 303 осіб – високий рівень холестерину, – розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Окрім того, минулого тижня здійснено 84 виїзди мультидисциплінарних бригад.

– До складу бригад входять лікар і медсестра первинної ланки та вузькопрофільні спеціалісти. Вони виїжджають до соціально незахищених сімей або до людей, які не можуть самостійно дістатися до медичного закладу, аби отримати допомогу, –зауважив Микола Поворозник.

Залишити відповідь