Середа, 24 Квітня, 2024
Економіка

Послугу “Експрес-гарантії” першим серед державних банків впроваджує Укргазбанк

Укргазбанк першим серед державних банків надаватиме можливість спрощеного та пришвидшеного отримання банківських гарантій клієнтам малого та середнього бізнесу, що беруть участь у відкритих тендерних чи конкурсних торгах системи “Prozorro”.

Інформацію оприлюднила на сайті прес-служба Укргазбанку.

Так, якщо раніше на оформлення такої гарантії потребувало 3-5 днів, віднині жодних довготривалих перевірок – менеджер МСБ повідомить клієнтові рішення усього за 4 години після звернення. Термін видачі гарантії – 1 день. Забезпечення для цього не вимагається.

За повідомленням прес-служби Укргазбанку, процес оформлення експрес-гарантій було скорочено шляхом спрощення процедури перевірки клієнта, який тепер зможе самостійно заповнити документи онлайн разом зі співробітником банку.

Крім того, додатково пришвидшити процедуру може й сам клієнт. Для цього на сайті Укргазбанку в електронному форматі розміщений публічний договір, який можна завчасно заповнити, роздрукувати та надати менеджерові вже у відділенні банку.Гарантії Банк надає як у електронному вигляді з ЕЦП, так і у паперовому, залежно від вимог документації торгів.

На здійснення однієї операції передбачений ліміт на суму до 50 тис грн. Одночасно діяти можуть операції не більше, ніж на 300 тис грн.

Сьогодні згідно з українським законодавством для участі у державних тендерних торгах відповідно до умов тендерної документації необхідно обов’язково мати гарантію від банку, проте деякі організатори торгів вимагають гарантію саме від банку, мажоритарним акціонером якого є держава Україна (понад 75% капіталу).

Залишити відповідь