Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

Північна Кароліна скасувала результати виборів до Конгресу США

Перемогу на них здобув кандидат-республіканець Марк Харріс. Але як виявилося, найнятий ним політтехнолог Леслі Макрей Доулесс використовував шахрайські схеми.

Про це повідомляє Reuters.

Перемогу на них здобув кандидат-республіканець Марк Харріс, проте в ході розслідування з’ясувалося, що найнятий ним політтехнолог Леслі Макрей Доулесс використовував шахрайські схеми для заповнення бюлетенів, призначених для голосування поштою.

Дев’ятий виборчий округ штату Північна Кароліна залишався останнім, де не було підбито підсумки проміжних виборів до Конгресу. Загальна кількість тих, хто проголосував там, перевищила 282 тисячі осіб. За підсумками підрахунку бюлетенів священик-баптист, кандидат від республіканців Марк Харріс набрав на 905 голосів більше, ніж його суперник демократ Ден Макріді.

Проте місцева виборча комісія одноголосно відмовилася затверджувати підсумки голосування. Як з’ясувалося, в окрузі Блейден поштою захотіли проголосувати 7,3% виборців, утой час як в сусідніх округах – в середньому 3%. Харріс отримав 61% голосів, відданих поштою – при тому, що на частку зареєстрованих виборців-республіканців припадало лише 19% від загальної кількості відправлених поштою бюлетенів. Під підозрою виявилися і результати в графстві Робсон.

Пізніше в ході розслідування з’ясувалося, що найнятий Харрісом політтехнолог Леслі Макрей Доулесс використовував шахрайські схеми для заповнення бюлетенів, призначених для голосування поштою. Крім того, політтехнолога, який працював на Харріса, раніше двічі судили за лжесвідчення і фінансові махінації.

Залишити відповідь