Субота, 20 Квітня, 2024
InГаджетПолітика

Держдеп оголосив тендер на програму просуванню свободи Інтернету в Україні

Зовнішньополітичне відомство США у п’ятницю оголосило відкритий тендер на реалізацію програми, яка сприяла би просуванню свободи Інтернету в Україні, зокрема, в умовах конфлікту з Російською Федерацією.

Про це повідомляється на сайті Державного департаменту США.

“Державний департамент США, Бюро з питань демократії, прав людини і праці оголошує відкритий конкурс для організацій, зацікавлених у поданні заявок на програми, які сприятимуть свободі Інтернету в Україні”, – зазначається в оприлюдненому документі.

Передбачається, що ціль нової програми буде спрямована на політику, що сприятиме свободі слова в Інтернеті в Україні; об’єднуватиме експертів технічної сфери, юристів, представників громадянського суспільства, ЗМІ й приватного сектору на цьому напрямі; посилюватиме взаємодію між секторами щодо боротьби із загрозами свободі Інтернету тощо.

“Програма має зосередитися на консенсусі серед зацікавлених сторін в Україні щодо свободи висловлення думок під час конфлікту, зокрема щодо вирішення питань самоцензури, а також перетину між питаннями національної безпеки й свободи слова в Інтернеті”, – зазначається в документі.

Залишити відповідь