Четвер, 28 Березня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 19 березня

Концерт «Jazz Kolo International Project 9»

Jazz Kolo готує нову ексклюзивну програму. Музиканти з Данії – Jonas Johansen (барабани),Чехії, – David Doruzka (гітара), України – Родіон Іванов(піано) та Ігор Закус (бас) зіграють авторську програму, в яку увійдуть твори самих музикантів.

Час: 19.00.

Місце: Палац «Україна» (вул. Велика Васильківська, 103).

Вартість: 150 – 350 грн.

Лекція Валерії Шиллер «Перформанс»

П’ята, заключна, лекція в межах курсу освітньої програми «Академія о сьомій», присвяченому знайомству з різними художніми формами, що використовуються у сучасному мистецтві.

Коли заходить мова про медіа сучасного мистецтва, чи не найбільше питань постає довкола перформансу. А саме: звідки можна розпочинати історію перформансу – з ритуальних практик, театральних чи, можливо, з вистав футуристів? Чому це мистецтво? Яку роль відіграє аудиторія? Чи пов’язано мистецтво взаємодії з перформативними практиками? Насамкінець, у чому відмінність перформансу від акції та геппенінгу? Пошуку відповідей на ці запитання і буде присвячена лекція.

Захід відбудеться на 4-му поверсі арт-центру в експозиції.

Валерія Шиллер – мистецтвознавиця, дослідниця, учасниця Дослідницької платформи та кураторка в PinchukArtCentre.«Академія о сьомій»: лекція Валерії Шиллер «Перформанс»

Час: 19.00.

Місце: PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська, 1-3 / вул. Басейна, 2).

Вартість: вхід вільний, реєстрація.

Концерт «Брамс, Дворжак, Шимко»

Національний симфонічний оркестр України під орудою Володимира Сіренка виступить із солістами, Соломією Івахів (скрипка, США) та Йоахімом Ейландером (віолончель, Нідерланди). Прозвучить Концерт для скрипки та віолончелі з оркестром Йоганнеса Брамса.

Крім музики Брамса, у програмі концерту пролунає Восьма симфонія Антоніна Дворжака та твір сучасного українського композитора Олександра Шимка «Океан життя» для симфонічного оркестру.

Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України

Художній керівник і головний диригент – Володимир Сіренко

Солісти –

Соломія Івахів (скрипка) США

Йоахім Ейландер (віолончель) Нідерланди

Програма:

О. Шимко – «Океан життя» для симфонічного оркестру,

Й. Брамс – Концерт для скрипки і віолончелі з оркестром, тв.102,

А. Дворжак – Симфонія № 8 соль мажор, тв. 88

Час: 19.00.

Місце: Національна філармонія України (Володимирський узвіз, 2).

Вартість: 70 – 300 грн.

Залишити відповідь