Четвер, 16 Травня, 2024
Економіка

Україна ініціює міжнародну групу з аудиту завданих збитків через військовий конфлікт

Рахункова палата виходить з відповідною пропозицією до своїх колег з INTOSAI щодо створення спеціальної робочої групи з аудиту оцінювання завданих втрат через військовий конфлікт і використання коштів на ліквідацію наслідків військового конфлікту.

Про це повідомив голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

Мета групи – розробка методології для оцінювання завданих збитків і механізмів ефективного контролю за використанням коштів на їх подолання. Йдеться не тільки про Україну, а про розробку універсальної методології, яку могла б використовувати будь-яка держава, що постраждала від військових дій.

За словами Пацкана, питання буде розглядатися на найближчому Конгресі INTOSAI у вересні. І хоча захід відбудеться в Москві, а українська делегація буде бойкотувати його, “є група підтримки, готова озвучити ініціативу”.

“У нас вже відбулася зустріч з міністром закордонних справ і послами низки країн. Ми донесли до них цю ідею і попросили розповісти про нашу ініціативу вищим органам аудиту в їхніх державах. Крім того, окремо проводимо зустрічі з дружніми до нас відомствами в Польщі, Литві, Чехії, які також можуть допомогти з цією ініціативою. Той факт, що ми не прив’язуємо виключно до України, а хочемо створити універсальну методологію для всіх, повинен допомогти. Є чимало країн, теж зацікавлених у створенні такої робочої групи в INTOSAI, – Кіпр, Азербайджан, Афганістан, Грузія, Ірак, Кувейт, Македонія, Молдова, Сирія, Хорватія, Ізраїль і, на жаль, багато інших “, – зазначив глава Рахункової палати.

Залишити відповідь