Субота, 20 Квітня, 2024
Економіка

На реабілітацію ветеранів в Україні цього року передбачили 110 мільйонів гривень

На психологічну і соціально-професійну реабілітацію ветеранів цього року в межах бюджету Міністерства ветеранів передбачили 110 мільйоів гривень

Про це повідомила заступник міністра у справах ветеранів Оксана Гаврилюк, передає УНН.

“Всього, за бюджетними програмами, заходи з психологічної реабілітації та соціально-професійної адаптації передбачено 110 млн грн”, — зазначила заступник міністра.

За її словами, зокрема, на центри реабілітації передбачено 11 млн. грн., на психологічну реабілітацію – майже 21,5 млн. грн., на соціальну і професійну адаптацію — 27,5 млн. грн., на санаторно-курортне лікування – 51 млн. грн.

При цьому вона пояснила, що Міністерство ветеранів опікується понад 360 тисячами ветеранів, які є доволі молодими, тож вони потребують наразі не стільки пільги, скільки можливості. Зокрема, їм треба або пройти перекваліфікацію, перенавчання за іншою спеціальністю, або здобути освіту, або ж вони потребують гроші на відкриття власної справи.

Також Міністерства ветеранів працює над розробкою програми забезпечення житлом ветеранів – можливо, за принципом фінансування 50 на 50.

Крім того, в новому законі Міністерство планує прописати можливість відпочинку і реабілітації ветеранів разом із родиною.

Залишити відповідь