Середа, 17 Квітня, 2024
Суспільство

Двоє шахраїв незаконно заволоділи квартирою померлої киянки

До Шевченківського районного суду Києва скеровано обвинувальний акт щодо двох шахраїв, які незаконно заволоділи квартирою померлої киянки

Інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу прокуратури столиці.

“Скеровано до Шевченківського районного суду обвинувальний акт щодо двох мешканців столиці, які у шахрайських спосіб заволоділи квартирою на вул. Гоголівській у центрі Києві, яка на праві власності належала померлій жінці та мала бути успадкована її родичами”, – вказали у відомстві.

На початку 2017 року вказані чоловіки, за даними прокуратури, підробили нотаріальний договір дарування, датований 2008 роком, згідно з яким власниця квартири задовго до своєї смерті нібито подарувала її одному із зловмисників.

Після цього, вказали у прокуратурі, вказаний договір дарування разом з іншими також підробленими супутніми документами зловмисники передали приватному нотаріусу, який, будучи введеним в оману щодо справжності наданих документів, зареєстрував право власності на квартиру за злочинцями.

За наслідком досудового розслідування чоловікам пред’явлено обвинувачення у вчиненні злочинів передбачених ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України. За вчинене останнім загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Незаконно відчужене майно повернуто реальним власникам.

Залишити відповідь