Середа, 15 Травня, 2024
Суспільство

Протестувальники намагалися прорватися в адміністрацію президента

Представники Нацкорпусу і Нацдружини у суботу, 23 березня, організували в центрі Києва акцію протесту та намагалися штурмувати адміністрацію президента

Мітингувальники вимагали посадити винних у розкраданнях в оборонному секторі. Про це повідомляє видання “Громадське“.

Люди вийшли на Майдан Незалежності з прапорами України та плакатами з написом: “Свинарчуків Порошенка за ґрати”. За акцією слідкували близько 1500 поліцейських і військовослужбовці Національної гвардії.

Після мітингу на Майдані Незалежності, протестувальники рушили до адміністрації президента. Там вони намагалися прорватися всередину, але їм перешкодили правоохоронці.

“Одному з представників Нацкорпуса вдалося домовитися з співробітниками поліції, після чого вони погодилися пустити всередину його і родичів загиблих під час боротьби за незалежність України. Вони повинні передати владі документи, з приводу Олега Свинарчука та справи про розкрадання коштів в “Укроборонпромі”. Вони вимагають чесного розслідування цієї справи”, – йдеться в повідомленні.

“Сьогоднішня акція – закономірне продовження попередніх акцій. Всі вимоги залишаються незмінними: коли будуть реальні покарання, ув’язнення?”, – заявив спікер організації “Національні дружини” Ігор Вдовін.

Він вимагає покарати всіх причетних до розкрадання в оборонці, і в першу чергу Свинарчуків-Гладковських.

Залишити відповідь